Plănuiți să plecați la drum? Iată elementele esențiale absolute pe care trebuie să le împachetați pentru a avea o călătorie reușită!

Prima călătorie? Nu vă faceți griji! Cu toții am avut primele experiențe pe drum și lucrul bun este că poți învăța din micile greșeli pe care le-am făcut în trecut 🙂

De aceea am enumerat cele mai importante articole esențiale ale călătoriei cu masina inchiriata. Această listă poate varia în funcție de propriul itinerariu și de cât timp veți fi pe drum, dar amintiți-vă că aceasta este o listă esențială.

Avem, de asemenea, o listă de verificare a călătoriilor internaționale care v-ar putea interesa pe care o vom publica in curand. Chiar dacă nu călătoriți în străinătate, acest lucru poate fi util, deoarece multe dintre articolele sunt universale pentru călătorii.

Acum, să trecem la listă!

Lista de verificare a elementelor esențiale ale călătoriei cu masina inchiriata:
1. Sticla de apă (sau sticle);
Menținerea hidratării ar trebui să fie prioritatea ta #1 indiferent de situație. Pe drum, unii oameni pot evita să bea apă potabilă și/sau alte băuturi, deoarece nu vă puteți opri întotdeauna pentru o pauză la toaletă și, deși acest lucru este adevărat, vă recomandăm cu tărie să nu lăsați acest lucru să vă împiedice să beți apă.

O sticlă de apă reutilizabilă (sau sticle) este întotdeauna calea de urmat. Puteți bea din el pe drum, îl puteți lua într-o drumeție - sunt sincer atât de multe motive pentru care ar trebui să luați cu dvs. o sticlă de apă reutilizabilă! Și, de asemenea, există multe locuri în care îl puteți reumple și puteți economisi la cumpărarea de sticle de plastic.

2. Bani cash
Nu te baza doar pe carduri de credit! Nu putem sublinia suficient acest lucru. În funcție de locul în care mergeți, numerarul poate fi singura opțiune de plată. Și schimbarea este bună și pentru taxe, nu uitați de ele!

3. Documente importante pe care nu le poți uita
Documentele personale sunt oricum ceva pe care îl purtați în portofel, dar este întotdeauna bine să verificați și dacă aveți în mână documentele importante ale mașinii: permisul/înmatricularea vehiculului, polița de asigurare și chiar manualul mașinii - care poate veni în la îndemână dacă ai probleme cu mașina (nu vrem asta, dar este întotdeauna o posibilitate).

De asemenea, merită remarcat: dacă închirieți o mașină pentru călătoria dvs. și, de obicei, nu cumpărați asigurare, asigurați-vă că faceți acest lucru pentru o călătorie rutieră!

4. Încărcător de telefon portabil
Știi ce nu e bine? O baterie descărcată. Indiferent dacă doriți să rămâneți conectat pe drum sau doar să îl folosiți pentru a face fotografii, nu vrem să rămânem fără baterie. Acest lucru este deosebit de important dacă folosiți telefonul pentru a obține indicații de orientare ca GPS.

5. Hărți de hârtie
Hărțile de hârtie sună ca ceva din trecut, dar sunt foarte vii. Acest lucru este important dacă călătoriți într-un loc unde conexiunea nu este la fel de bună sau dacă nu doriți să vă bazați 100% pe telefon.

6. Trusa de prim ajutor
O trusă de prim ajutor este o necesitate pentru fiecare călătorie. Cel puțin, ar trebui să aveți niște pastile pentru dureri de durere, dureri de cap, dureri de stomac și greață.

Dacă adăugați câteva activități de drumeție sau de camping în călătoria dvs., vă sugerăm cu insistență să adăugați bandaje, tampoane de tifon, tencuieli (în diferite forme și dimensiuni), foarfece, creme pentru erupții cutanate și pentru a calma mușcăturile de insecte, spray antiseptic/ cremă și chiar mai multe articole la trusa dvs.

7. Obiecte care te vor distra pe drum
Sa fim cinstiti. Călătoriile rutiere sunt uneori... plictisitoare. Dacă nu conduceți tot timpul (ceea ce nu este bine, ar trebui să vă odihniți întotdeauna și să împărțiți volanul!), vă veți trezi blocat în mașină pentru perioade lungi de timp între opriri.

Gândește-te la lucruri care te vor distra în timp ce ești pe drum. Articolele noastre de top sunt cărți audio, cărți sau kindle (dacă poți să citești în mașină și să nu te îmbolnăvești) și o listă de redare offline incredibilă pentru călătorii. Dacă vă plac jocurile, o consolă de jocuri portabilă este, de asemenea, o idee grozavă!

8. Geantă de toaletă
Este de la sine înțeles că nu poți ieși din casă fără o geantă pentru articole de toaletă. Puteți adăuga propriile articole personale pe listă și admitem că variază foarte mult de la o persoană la alta, dar unele lucruri bune pe care trebuie să le purtați întotdeauna sunt:

  • Periuta de dinti
  • Pastă de dinţi
  • Șervețele umede și uscate
  • Dezinfectant mâini
  • Șampon uscat (nu este la fel de evident pentru un articol, dar important dacă sunteți în camping)
  • Balsam de buze
  • Cremă de protecție solară
  • Spray de insecte
  • Mențiune de onoare: hârtie igienică. În funcție de locul în care mergi, hârtia igienică poate fi foarte importantă!

9. Rucsac de zi
Pentru o perioadă scurtă sau lungă de timp pe drum, este de la sine înțeles că veți avea nevoie de cel puțin o mică colecție de articole pentru a vă menține confortabil pe tot parcursul călătoriei. Un rucsac compact va fi, de asemenea, foarte util dacă te oprești pe drum pentru o drumeție.

Cât despre ce să pui în geantă, lasă-ți inima să te ghideze. Puteți pune multe dintre articolele enumerate în această listă de elemente esențiale și alte lucruri care sunt importante pentru dvs. Nu uitați că, în mod ideal, acest rucsac va fi mic și ușor, astfel încât să îl puteți purta cu ușurință indiferent de circumstanțe.

10. Articole de siguranță auto
Acest lucru este important în special dacă conduceți o distanță lungă sau pe teren accidentat sau pe drumuri de pământ: verificați întotdeauna starea roții de rezervă. Mereu!

Dacă puteți, alte articole din trusa de urgență vă pot ajuta dacă vă confruntați cu probleme cu mașina în mijlocul naturii. Cablurile de amplificare a bateriei, de exemplu, sunt obligatorii, precum și lanternele cu acumulatori.

De asemenea, dacă conduceți pe zăpadă, nu uitați de anvelopele de zăpadă/iarnă sau lanțurile de anvelope!

11. Propul tău sortiment de articole tehnologice
Când vine vorba de articole tehnice, fiecare are o preferință diferită. În afară de telefonul dvs. mobil și poate de un kindle (despre care am vorbit înainte), puteți adăuga și altele, cum ar fi o cameră, căști și/sau căști wireless etc. Cel mai important lucru, totuși, este că nu nu uitați de încărcătoarele și cablurile USB!

De asemenea, dacă aveți chef, difuzoarele bluetooth vă pot fi utile pentru a vă bucura de muzică cu prietenii și familia.

12. Toate lucrurile ușor de uitat
Acestea sunt lucrurile pe care uneori le uităm, dar chiar nu ar trebui. Asigurați-vă întotdeauna că împachetați ochelari de soare, pălării, jachete de ploaie și umbrele. Acestea sunt esențiale din mai multe motive, dar cel mai important pentru a vă salva de unele situații incomode, cum ar fi arsurile solare.

13. Gustări
O da! Cine poate rezista gustărilor? Nu este întotdeauna posibil să luați o pauză pentru a avea o masă completă pe drum, așa că să aveți gustări în preajmă este întotdeauna o idee bună.

Iată un sfat de la noi: este ușor să cumpărați gustări cu zahăr, dar fructele uscate/tăiate și batoanele granola, de exemplu, fac și gustări grozave (și mai sănătoase). Dacă te gândești la ceva care trebuie răcit, adaugă o răcitoare la elementele esențiale ale călătoriei tale și gata!

14. Elemente „Stai confortabil pe drum”.
A fi confortabil pe drum este foarte important - nu cred că trebuie să explicăm de ce. Să stai jos ore lungi poate fi obositor chiar dacă nu conduci, așa că este obligatoriu să iei o pătură caldă, o pernă obișnuită sau de călătorie, un pulover cald și alte lucruri care îți aduc confort.

15. Pungi de hârtie sau plastic pentru gunoi
Poate fi singurul lucru cel mai uitat vreodată. Producerea gunoiului pe drum este aproape imposibil de evitat, așa că a avea o pungă mică de hârtie sau plastic este cea mai bună opțiune pentru a colecta gunoiul și a menține mașina (și drumurile) curate.

Sperăm că acest lucru vă va ajuta când vă faceți bagajele pentru călătoria dvs.!